Пројекти

Пројекти Фондације

Фондација реализује своје циљеве кроз низ разноврсних пројеката. На овој страни ће се приказивати искључиво готови пројекти. Уколико желите да имате детаљнији преглед наших активности можете се учланити у Фондацију или, уколико желите да донирате средства изради појединачног пројекта и да пратите статус израде пројекта, можете се учланити као спонзор.

Доситеј – први Српски национални сервис за електронску пошту

Електронска пошта коју тренутно развијамо поред стандардних додатака попут контаката, календара и нотеса биће у нашем случају обогаћена напредним шифровањем порука послатих на интерном серверу као и одабиром врсте шифровања. Док за напредније кориснике припремамо нешто потпуно ново.

ВЕЗ – vez.rs

Вез је бесплатан, национални интернет сервис за скраћивање дугих линкова. Такође пружа могућност регистровања корисничких налога са којих касније можете да пратите статистику посећености скраћених линкова. Сервис је доступан на интернет адреси https://vez.rs

Књижара

Доситејева књижара ће бити Ваше ново омиљено место за набавку и читање литературе. У плану је такође и израда посебног дела књижаре за неостварене ауторе који имају нека своја дела и вољни су их објавити и поделити са остатком људи на овом интернет сервису. Будите у току са наставком развијања свих платформи на нашем интернет сервису.
Новинарница
Живимо у времену које је претрпано разним (дез)информацијама које су итекако погубне за нашу нацију и државу. Фондација Гласник се на неки начин одважила и овим сервисом стала у одбрану свог народа од смећарског новинарства и жуте штампе. На новинарници моћи ћете читати само праве квалитетне новости о друштву које Вас окружује.
Да ли знаш?
Да ли знаш је база знања из разних друштвених и природних области. Нудимо вам само проверене информације и чланке писаних од стране најбољих из своје области.